12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 29 januari 2018

ALV Twaalfvoetsjollenclub


Patricia Scherpel reikt de prijs uit voor het meest originele kerst ontwerp.

Algemene ledenvergadering van de Twaalfvoetsjollenclub op 28 januari in cafe de Vriendschap, Akersloot. Voorzitter Bert Bos kon ca. 65 leden welkom heten. Frans Smits en Bob van der Pol wonnen de Jaarprijs, een model van een houten jol. Marten Trompert kreeg de Pechprijs, de gebroken mast: Zijn jol werd geplet tussen een sluisdeur en een tjalk. Het wedstrijdprogramma is definitief. De internationale CWC Friendshipseries zijn officieel opgenomen in het wedstrijdprogramma van de Twaalfvoetsjollenclub. Zie friendshipseries.
Het nieuwe bestuur bestaat uit Bert Bos (voorz), Jules tenBerge (secretaris), Frans de Bot (penningmeester), Durk Zandstra (wedstrijdsecr) en Jurri Rooyakkers (bestuurslid). De vertrekkende bestuursleden zijn Patricia Scherpel, Coen Verhaegh en Jaap Rouwe. Het bestuur kreeg decharge voor het Jaarverslag, financieel en technisch beleid van 2017.

links voorzitter Bert Bos. daarnaast de webmasters Sjouke Dijkstra en Jan Sonnenberg.


Pieter Bleeker, voorzitter Technische Commissie, legt verantwoording af over het gevoerde technische beleid. Uitgangspunten zijn: alle jollen dezelfde snelheid, zo klassiek mogelijk en lage kosten.

136 jolzeilers staan op het totaaloverzicht jaarprijs2017